fbpx
Kasarmikadun Hammasklinikalla tarjoamme pelkopotilaille seuraavia mahdollisuuksia lievittää hammashoitopelkoa.

Hammashoito esilääkityksessä

Lievin tapa helpottaa pelkopotilaan jännitystä on rauhoittava esilääkitys. Lääkityksenä käytetään muun muassa diatsepaamia ja midatsolaamia.

Lääkitys antaa potilaalle rentoutuneen olotilan, jossa myös kivun tunteminen lieventyy. Esilääkityksen lisäksi hoidon aikana käytetään kuitenkin yleensä myös puudutusta, sillä rentouttava lääkitys ei poista kivun tunnetta kokonaan.

Lääkityksen toimiminen on aina yksilöllistä, ja joskus esilääkitys voi aiheuttaa yliaktiivisuutta.

Hammashoito lääkerentoutuksessa

Jos esilääkityksen rauhoittava vaikutus ei riitä, voidaan käyttää suonensisäisiä rentouttavia lääkkeitä. Tällöin puhutaan lääkerentoutuksesta tai sedaatiosta. Voidaan käyttää myös termiä kevytnukutus. Lääkityksenä käytetään esimerkiksi fentanyyliä, midatsolaamia ja propofolia.

Lääkerentoutus on tehokkaampi keino kuin perinteinen ilokaasu. Sen voimakkuutta voidaan myös säädellä. Potilas on lääkerentoutuksessa unelias, mutta pysyy hereillä koko toimenpiteen ajan. Usein muistot hoidosta ovat kuitenkin epäselviä.

Parhaiten lääkerentoutus sopii alle kaksi tuntia kestäviin hoitoihin. Pidempiin toimenpiteisiin parempi vaihtoehto on yleisanestesia eli nukutus.

Lääkerentoutuksen toteuttaa tavallisimmin anestesialääkäri ja -hoitaja.

Nukutushammashoito

Tarjoamme hammashoitoa myös nukutuksessa. Teemme yhteistyötä Anestesiapalvelu Aiderix Oy:n kanssa.

Varsinainen hammashoito tapahtuu vastaanotollamme omien hammaslääkäreidemme toimesta, mutta nukutuksesta vastaa anestesiapalvelun asiantuntijat, jotka saapuvat paikalle sovittuina nukutuspäivinä.

Nukutushammashoidossa voimme tehdä turvallisesti laajempia hoitotoimenpiteitä kuin tavallisessa hammashoidossa. Näin hoito voidaan suorittaa nopeammassa aikataulussa, eikä se koidu henkisesti liian raskaaksi esimerkiksi hammaslääkäripelosta kärsiville.

Nukutushammashoito edellyyttää hammaslääkäriemme tekemää suun ja hampaiden tarkastusta sekä hoidon tarpeen arviointia. Jos olet kiinnostunut nukutushammashoidosta, varaa aika vastaanotoltamme hampaiden tarkastukseen!

Lisätietoja nukutushammashoidosta www.nukutushammashoito.fi.